Om Vocal Art

alterVocal Art er Limfjordsteatrets Rytmiske Koncertkor, og tæller pt. 42 sangere fordelt både aldersmæssigt, stemmemæssigt og klangmæssigt på en bred palet.

Vocal Art blev dannet i 2003 på initiativ af Tore Müller, musikeren, der med snart 25 års erfaring som korleder af forskellige voksen- og ungdomskor og som ansvarlig for flere store musicalopsætninger og som sangkonsulent på et hav af teaterproduktioner, her har virkeliggjort sin drøm om det store rytmiske koncertkor.

Over 110 koncerter i ind- og udland er det blevet til siden starten i 2003. Over 21.000 publikummer har således oplevet Vocal Arts rytmiske grooves og smukke vokalharmonier og alle har ladet sig rive med af korets sangglæde og energi.

Vocal Arts musikalske arrangementer er udformet med en delikat, spændende frækhed og overraskende momenter og vendinger. Derfor kommer en koncertaften med Vocal Art altid til at stå i nydelsens tegn!

kristina1Vi har efterhånden oparbejdet et stort repertoire som spænder vidt. Vi har arrangementer over numre fra ”Michael Jackson”, ”Anastacia”, ”Queen”, ”Peter Gabriel”, ”Beatles” over ”Lisa Nilsson” til ”Sting” og meget mere.

For Vocal Art er musikken MÅLET og IKKE midlet. Således er korets ambitionsniveau enormt højt. Vocal Art ser sig selv som led i den lange skandinaviske sangtradition.

Især på korområdet er der i de sidste 20 år sket en markant udvikling, der har fundet sit udtryk i både rytmiske kor og vokalgrupper. Der eksperimenteres stedse med sangernes stemmer på en forfriskende og til tider utraditionel måde – til gavn for det samlede musikalske udtryk.

Vocal Art vil som kor være med til at udbrede kendskabet til den rytmiske vokalmusik som vi alle sammen brænder for og som kan sprede energi og glæde blandt tilhørere af alle aldersklasser.

ÅRETS DYNAMO

Morsø Bank har givet dirigent Tore Müller prisen som Årets Musikalske Dynamo på Mors. Blandt andet pga. det store arbejde med Vocal Art, der har sat Mors på det musikalske verdenskort.

JUBILÆUM

I forbindelse med korets 5-års jubilæum i 2008, producerede TV Midt-Vest en halv-times portrætudsendelse af korets arbejde og virke. I 2013 fejrer koret 10 års-jubilæum, og Tore 25 års jubilæum som korleder.

VOCAL ART
LIMFJORDSTEATRETS RYTMISKE KONCERTKOR

Skolegade 14 - 7900 Nykøbing Mors
Tlf. 97710515 - dirigent@vocalart.dk