Dirigent 2003-2013

tore1

Vocal Art blev stiftet i 2003 på initiativ af Tore Müller
(f. 1973). Tore fik sit første kor som 15 årig, og kan således fejre 25-års-jubilæum som korleder i 2013.
Tores ambition med koret har fra starten været, at et minutiøst og ambitiøst arbejde med musikken skulle hæve standarden for amatør-kors formåen i vores geografiske område.

I 2013 kan koret fejre 10 års jubilæum med Tore som inspirator og engageret dirigent.

Samtidig modtog Tore Müller Morsø Banks pris som ÅRETS MUSIKALSKE DYNAMO 2007 blandt andet for sit store arbejde med Vocal Art. I begrundelsen for prismodtagelsen står blandt andet:

Mors har et frodigt kulturliv med mange gode kunstnere. Ikke mindst inden for musikken er der mange som gør en stor indsats. Den musikalske dynamo 2007 er en rigtig ildsjæl, nemlig musikeren Tore Müller. Han har blandt meget andet taget initiativet til koret Vocal Art. Koret har givet koncerter i både ind- og udland, og tusindvis af mennesker har hørt det. Tore har bidraget til at sætte Mors ikke blot på landkortet, men på det musikalske verdenskort.

Tores ambition med koret er til stadighed at udvikle og udforske mulighederne for netop den sammensætning af stemmer som er tilgængelig for koret. For ham er det ikke 40 solister der er brug for. Det er 40 stemmer der i kraft af deres forskellighed kan honorere det lyd- og klangbillede han som musiker og dirigent har inde i hovedet.

Korets arbejde består således i at tilstræbe sig at gengive den musik og de musikalske billeder som den ambitiøse og 100% engagerede dirigent kræver.

Tore er således garant for hårde prøver og høje krav – men det sker altid med et glimt i øjet, og med humoren som en central del af arbejdet.

Tore har været bosat på Mors siden 1995. Bor i Nykøbing med sin kone og to sønner. Har desuden en datter fra Herning. Udover koret arbejder Tore som administrator på Limfjordsteatret, spiller livekoncerter, sidder i kommunalbestyrelsen, oma.

Kontakt Tore på: dirigent@vocalart.dk

VOCAL ART
LIMFJORDSTEATRETS RYTMISKE KONCERTKOR

Skolegade 14 - 7900 Nykøbing Mors
Tlf. 97710515 - dirigent@vocalart.dk